sor çöz yöntemi, dr ekrem çulfa, Ekrem, Culfa, Aile, Danışmanı, ilişki, uzmanı, Çift, Evlilik, Terapisti, Uzmani, Danışman, yaşam, koçu, koç, koçluk
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/EkremCulfa
  • https://www.twitter.com/drekremculfa

Ekrem Çulfa Aile Evlilik Çift Danışmanı                  Tel: 0533 373 81 23  E-Posta:ekremculfa@gmail.com

    • Kreş,Anaokulu,Okul,Dernek ve Tüm Kuruluşlara Talebe Göre Konuşmalar Yapıyor Seminerler Veriyoruz
    • Bu alana bir metin ekleyebilir ve özelliklerini ayarlayabilirsiniz.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam77
Toplam Ziyaret1220927
Üyelik Girişi
Köşe Yazıları
Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem Çulfa 05057675885
Mentor Nedir? Öğrenciler, Çalışanlar, Çiftler, Ebeveynler, Yöneticiler, Psikologlar, Pedagoglar

Çocuk Ergen Psikologu 05333738123
Gold Suggestions in Child Adolescent Education

Çocuk Ergen Yetişkin Psikoloğu 05333738123
ÇOCUKLAR NEDEN TIRNAKLARINI YERLER? ÇOCUKLARDA TIRNAK YEMENİN NEDENLERİ VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

çocuk gelişim uzmanı Suzan SEVİNDİK
ÇOCUKLAR NEYİ UNUTMAZ

Ebru Uzunboy
NEDEN AİLE DANIŞMANI?

İstanbul Aile Danışmanı Sevinç Bakan Kılıç 05057675885
SINAV KAYGISI Sınav kaygısı; sınav sırasında önceki öğrenmelerin etkili bir şekilde kullanılıp, başa

İstanbul Anadolu Yakası Psikologlar Pedagoglar
SPESİFİK FOBİ

İstanbul Psikolog Pedagog Üsküdar Kadıköy 05057675885
Yargıtay'dan #boşanmış #babaları kızdıracak #çocuk kararı!

NLP Uzmanı; Mentör, Navigatör, Restoratör ŞEMS TERLAN
KARAR ÂNI

Psikolog Esra Çakır 05333738123
Aile İçi Şiddet

Psikolojik Danışman Tuğba Tari 05057675885
ÇEVRİMİÇİ (ONLİNE) PSİKOLOJİK DANIŞMA NE ZAMAN VE HANGİ DURUMLARDA YARARLI ?

Semra Güngör
TRİKOTİLLOMANİ ( Saç Koparma Hastalığı)

Sosyolog Psikolog Büşra Gümüş 05333738123
İnsan Doğasında Bencil Midir?

Uzman Klinik Psikolog Hatice Büşra Kara 05557493919
“BANYO YAPMAK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ”

Uzman Klinik Psikolog Pedagog Randevu Telefon numarası 05333738123
Narsistik Kişilik Bozukluğuna Yaklaşım

Uzman Klinik Psikolog Sabiha Sabiha Işık 0530 122 11 02
Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Uzman Psikolog Sinem Sayışman 0505 767 5885
MOLA VERMENDE BİR SORUN YOK

Ekrem Çulfa Instagram
Ekrem Çulfa Twitter
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Psikolog Esra Çakır 05333738123
Narsizm nedir?
01/09/2019
Narsizm psikolojide ''büyüklük hastalığı'' anlamını taşır. Kişinin kendine aşık olması, kendine tapması, kendini herkesten üstün görmesi durumudur. ''Ben-merkezcilik'' baskındır. Başkalarının fikirlerine önem vermez ve sürekli kendi fikirlerinin doğruluğunu savunur. Bu durum insanlarla arasındaki iletişime de yansır. Karşısındaki aşağılayan ve küçük düşüren bir tavrı vardır. '' Narsizm'' söz konusu olduğunda empati yoktur. Karşısındakini dinlemek ve anlamak konusunda zorlanır. 
Narsisistik Kişilik Bozukluğu Nedir?
Bu kişilik bozukluğunda görülen en belirgin özellik kendini büyük görmedir. Kişi kibirlidir ve gerçekçi olmayan bir üstünlük duygusuyla hareket eder. Söylemlerinde kendilerini öven, yaptıkları işi harika ve kusursuz yaptıklarını anlatan ifadeleri sık sık duyarsınız. Bencildirler, bir başkasının ilgi ve ihtiyaçlarını umursamazlar. Onlar için önemli olan tek şey kendi ilgi ve ihtiyaçlarıdır ve herkes içinde öyle olmalıdır. Bir başkası onların ihtiyaçlarını önemsemediği zaman hırçınlaşır ve saldırganlaşırlar. Asla hata kabul etmezler, bir şeyi yanlış yapacaklarına dair bir düşünce inanç taşımazlar. Aksine eğer ortada bir hata varsa bu hata için mutlaka başkalarını suçlarlar. Sürekli olarak sınırsız güzellik, zeka, güç veya kusursuz sevgi üzerine kafa yorarlar. En iyisi onlar olmak zorundadır ve her şeyin en iyisi kendilerinde olmak zorundadır, aksini kabul etmezler. Bu kişilik bozukluğunun temelinde ise çok ciddi bir özgüvensizlik yatar. Kişi bu davranışlarıyla bilinçdışı olarak aslında temelde olan özgüvensizliğini bastırmaya çalışmaktadır. Peki bu kişilik bozukluğunun ortaya çıkmasının temelinde nasıl bir yaşantı yatar? Çocuklukta gördüğü olumsuz tutum ve davranışlar bu rahatsızlığa zemin hazırlar. Reddedilme, aşağılanma, tek başına bırakılarak cezalandırılma çocuğun duygularını inkarına neden olur. Çünkü çocuk kötü hissetmemek için duygularını görmezden gelme, inkar etme gibi savunma mekanizmaları geliştirir. Bu durum pekiştiğinde ise yetişkinlikte sağlıksız bir kişilik biçimi olarak ortaya çıkar. Sağlıklı insan ilişkileri kuramazlar. Eleştiriye asla tahammül edememekle birlikte karşılarındaki insanları sürekli eleştirir ve aşağılarlar. Kimse için bir adım atmak istemez fakat karşılarındaki insanlardan sürekli fedakarlık beklerler. Bekledikleri fedakarlığı göremedikleri zaman ise karşıyı suçlama ve yargılama eğilimleri vardır.
Nasıl tedavi edilir?
Destek almak bu kişiler için aşağılayıcı bir durumdur. Kendilerini mükemmel gördükleri için hata yapmış olabileceklerine inanmaz ve yardıma ihtiyacı olduğu fikrine ikna olmaz ancak ne zaman ki kişilik bozukluğundan kaynaklı semptomların hayatını zorlaştırdığını fark ederse işte o zaman psikiyatrist veya psikolog desteği ister. Eğer kendi fark edemiyorsa bu kişiler çoğu zaman ailesinin zoruyla terapi almayı kabul ederler. Kişi bu semptomlar yüzünden sağlıklı sosyal ilişkiler kuramaz. Yalnızlaşabilir, değersiz hissedebilir, dışlanabilir ve sevilen biri olmayabilir. Tedaviye gelirken amaçları çoğu zaman mükemmel olduklarını tekrar kanıtlamak, özgüvenlerini geri kazanmak ve güçlerine yeniden ulaşabilmektir. Başvurdukları uzmanın da kendilerini övmesini, anlattıklarına takdir ve onay vermesini bekleyebilirler. İstedikleri karşılanmazsa aşağılanmış hissedebilirler, bu durumda terapiye devam etme ve bırakma arasında gidip gelebilir, süreci zorlaştırabilir. Bu yüzden narsisist olduğu bilinen bir hastanın terapiye bağlanma sürecini sağlıklı geçirebilmesi açısından başlangıç aşamasında beklentilerinin belirli bir seviyede karşılanması gerekmektedir. Bu tedavi süreci zor olduğu kadar uzun da olabilir. Kişinin ailesinin desteği çok önemlidir. İyileşme gözlenene kadar, semptomlarda azalma olduğu saptanana kadar tedavi sürecinin bırakılmaması gerekmektedir.
Psikoterapide temel amaç hastanın diğerlerine bakış açısını değiştirmek, empati geliştirmesini sağlamak, tedavi sürecinden sonra da bu becerilerini sergileyebilmesini sağlamaktır.
 
Psikolog Esra Çakır İletişim Hattı 05447243650





1953 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Aile İçi Şiddet - 14/09/2019
Şiddet yaşamın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Kişinin ruh sağlığı ve bütünlüğünü tehlikeye atan en kritik noktalardan birisi ise aile içi şiddettir. Maalesef aile içinde yaşanan şiddet çoğunlukla erkekler tarafından kadınların maruz bırakıldığı