sor çöz yöntemi, dr ekrem çulfa, Ekrem, Culfa, Aile, Danışmanı, ilişki, uzmanı, Çift, Evlilik, Terapisti, Uzmani, Danışman, yaşam, koçu, koç, koçluk
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/EkremCulfa
  • https://www.twitter.com/drekremculfa

Ekrem Çulfa Aile Evlilik Çift Danışmanı                  Tel: 0533 373 81 23  E-Posta:ekremculfa@gmail.com

    • Kreş,Anaokulu,Okul,Dernek ve Tüm Kuruluşlara Talebe Göre Konuşmalar Yapıyor Seminerler Veriyoruz
    • Bu alana bir metin ekleyebilir ve özelliklerini ayarlayabilirsiniz.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam63
Toplam Ziyaret1261261
Üyelik Girişi
Köşe Yazıları
Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem Çulfa 05057675885
KARI-KOCA İLİŞKİLERİNİN MÜKEMMEL OLMASI İÇİN GEREKEN AİLEVİ DEĞERLER

Çocuk Ergen Psikologu 05333738123
Gold Suggestions in Child Adolescent Education

Çocuk Ergen Yetişkin Psikoloğu 05333738123
ÇOCUKLAR NEDEN TIRNAKLARINI YERLER? ÇOCUKLARDA TIRNAK YEMENİN NEDENLERİ VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

çocuk gelişim uzmanı Suzan SEVİNDİK
ÇOCUKLAR NEYİ UNUTMAZ

Ebru Uzunboy
NEDEN AİLE DANIŞMANI?

İstanbul Aile Danışmanı Sevinç Bakan Kılıç 05057675885
SINAV KAYGISI Sınav kaygısı; sınav sırasında önceki öğrenmelerin etkili bir şekilde kullanılıp, başa

İstanbul Anadolu Yakası Psikologlar Pedagoglar
SPESİFİK FOBİ

İstanbul Psikolog Pedagog Üsküdar Kadıköy 05057675885
Yargıtay'dan #boşanmış #babaları kızdıracak #çocuk kararı!

NLP Uzmanı; Mentör, Navigatör, Restoratör ŞEMS TERLAN
KARAR ÂNI

Psikolog Esra Çakır 05333738123
Aile İçi Şiddet

Psikolojik Danışman Tuğba Tari 05057675885
ÇEVRİMİÇİ (ONLİNE) PSİKOLOJİK DANIŞMA NE ZAMAN VE HANGİ DURUMLARDA YARARLI ?

Psk. Dan. Furkan Çulfa 0544 724 36 50
Okula Gitmenin Psikolojik Olarak Olumlu Katkıları Nelerdir?

Semra Güngör
TRİKOTİLLOMANİ ( Saç Koparma Hastalığı)

Sosyolog Psikolog Büşra Gümüş 05333738123
İnsan Doğasında Bencil Midir?

Uzman Klinik Psikolog Hatice Büşra Kara 05557493919
“BANYO YAPMAK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ”

Uzman Klinik Psikolog Pedagog Randevu Telefon numarası 05333738123
Narsistik Kişilik Bozukluğuna Yaklaşım

Uzman Klinik Psikolog Sabiha Sabiha Işık 0530 122 11 02
Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Uzman Psikolog Sinem Sayışman 0505 767 5885
MOLA VERMENDE BİR SORUN YOK

Ekrem Çulfa Instagram
Ekrem Çulfa Twitter
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.088734.2253
Euro37.628037.7788
Hava Durumu
Saat
Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem Çulfa 05057675885
ekremculfa@hotmail.com
Hangi durumların varlığında Çocuk Psikoloğuna gidilmelidir?
11/12/2021
Hangi durumların varlığında Çocuk Psikoloğuna gidilmelidir?

Çocuk psikolojisi, çocukların gelişimi ve davranışlarına doğumdan başlayarak ergenliğe kadar inceleyen bir psikoloji dalıdır. Çocuğun sadece fiziksel gelişimiyle değil, duygusal ve sosyal gelişimiyle, bilişsel gelişimi inceleme altına alınır. Son dönemlerde çocuk psikolojisi aileler tarafından önemsenmiş olsa da, psikoloğa gitmek hala tabu olma özelliğini korumaktadır. Çocuklarda olan sorunlarda anne babalar psikoloğa gitmek için düşünürler, sorunu farklı yollardan çözmek için uğraşırlar. En son aşamada son çare psikoloğa gidiyorlar. Ancak bu aşamaya kadar sorun ilerlediğinden, çözümü daha zor hale geliyor. Çocukları eğitimi için ayrılan bütçe dikkate alındığında, ailelerin çocuk psikolojisi için yeterince yatırım yapmadığı görülür. Çocuklar için yapılacak en büyük yatırım, yaşamın ilk altı yılında yapılmalıdır. Bu dönem çocuklarda % 75 oranında kişilik gelişimi tamamlanmaktadır. Bu süreçten sonra çocukları daha iyi koşullarda yaşatmak mümkündür. Ancak onların daha sağlıklı olmasını, mutlu olmasını, sosyal olmasını, daha zeki ve kendini geliştirmiş bir insan olmasını sağlamanız daha az zordur.


Çocuklarda hangi durumların varlığında psikoloğa gidilmelidir?

Gelişim kontrolü için: Çocukları psikoloğa götürmek için bir sorun yaşanmasını, hastalanmasını ya da davranış bozukluğu sergilemesini beklememek gerekir. Çocukların 0-6 yaş döneminde gelişim kontrolü amacıyla düzenli aralıklarla psikoloğa götürmek gerekir. Psikoloğun onayıyla bu seanslara anne ve baba, bakıcılar ve aile büyükleri katılabilir. Bu seanslarda çocuğun normal bir gelişim gösterip göstermediği belirlenebilir. Gelişimleri fiziksel, dil, hareket, zeka gelişimi, sosyal ve duygusal açıdan değerlendirilir. Gelişim alanlarının geriden gelenlerini öğrenerek, bunların desteklenmesine çalışılır. Bunun için egzersizler, oyuncaklar ve değişik oyunlar önerilir. Çocukta konuşma sorunu olduğu aileler tarafından 18. ayda öğrenilebilirken, psikolog tarafından 8.-10. aylarda belirlenebilir. Bu sayede daha önce dil gelişimi için destekleyici egzersizlere başlanabilir. Çocuğun zayıf ve güçlü yönleri belirlenebilir. Çocuklarla sağlıklı bir iletişim kurma öğrenilir. Aileler farkına varmadan yaptıkları hataları öğrenme olanağı bulur. Çocuklara her şeyi doğru yöntemle öğretmeyi öğrenirsiniz. Çocuklarınızı bir spor dalına, sanat dalına ya da ilgi duyabileceği başka bir alana bilinçli olarak yönlendirirsiniz. Çocuklarda gelişim kontrollerine başlamak için, 6-8 aylar uygun dönemdir.

 Davranış ve uyum bozuklukları ile hastalık ve sakatlıklar: Aileler çocukları için gelişim bozukluklarında, cinsiyet anomalilerinde, kromozomal sorunlarda psikoloğa danışabilir. Özellikle otizm, down sendromu, konuşma bozukluğu, zeka geriliği, hiperaktivite gibi sorunlarda destek alınmalıdır. Çocukların rahatsızlığı için tıbbi tedavi uygulandığında, psikolog tarafından destek tedavisi verilir. Kazayla ya da doğuştan sakatlıklarda, tıbbi tedaviyle birlikte psikolojik destek alınması tedavinin başarısını arttırır. Davranış bozukluklarında ve uyum sorunlarında ise sadece psikolojik tedavi yeterli gelmektedir. Bu sorunlar çocuklar arasında yaygın görüldüğünden, aileler bunu sorun olarak algılamaz. Ancak bu sorunlar giderek büyüyerek çözümü zor hale gelebilirler. Bu sorunlar arasında gece korkuları, tırnak yeme, altını ıslatma, saldırganlık, öfkelenme, kaygı bozukluğu, tikler, yalan söyleme, kardeş kıskançlığı, inatçılık, içe kapanıklık gibi sorunlar yer alır.


Aile ile ilgili problemler ve yaşam değişiklikleri: Aile bireylerinden birisinin ölümü, boşanma, şehir değişikliği, bakıcı değişikliği, okula başlama, kardeş doğumu gibi etkenler çocuklarda duygusal sorunların yaşanmasına neden olabilir. Çocuklarda bu durumlardan olumsuz etkilenirler. Bu sorunlardan önce psikoloğa danışarak, çocukların bunlardan daha az etkilenmesi sağlanabilir.

Psikolojiyle ilgili sorulara yanıt: Çocukların psikolojisine zarar vermeden aileler kolay sorunlarda bile psikologdan destek alabilir. Bu sorunlar önerilerle giderilebilirken, sağlıksız yöntemle kullanıldığında çocuklarda uyum ve duygusal sorunlara neden olabilir. Bu sorunların ergenlik dönemi sorunlarına zemin olduğu unutulmamalı ve çözülmesine çalışılmalıdır. Bu sorunlar içinde çocuğun kreşe başlaması, ders ve okul sorunları gibi etkenler yer alır.

Çocuk Psikolojisi Destek Hattı 05447243650 mızı arayabilirsiniz.


270 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARI-KOCA İLİŞKİLERİNİN MÜKEMMEL OLMASI İÇİN GEREKEN AİLEVİ DEĞERLER - 30/09/2024
Karı-koca ilişkilerinin mükemmelliği ve sağlam temeller üzerine kurulabilmesi için aile değerleri, ilişkinin sağlıklı, saygılı ve sevgi dolu bir şekilde ilerlemesine yardımcı olan temel prensiplerdir.
ARASTİRMALARA GORE İNTERNET FENOMENLERİ DAHA COK NEDEN İNTİHAR EDİYOR? - 27/09/2024
İnternet fenomenlerinin intihar oranlarının yüksek olmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. İşte bu nedenlerden bazıları:
ANNELERDE FEDAKARLIK PSİKOLOJİSİ - 24/09/2024
Annelerde fedakarlık psikolojisi, genellikle annelerin çocuklarına ve ailelerine karşı duyduğu derin bağlılık ve özveri ile ilişkilidir. Bu psikoloji, birçok kültürde ve aile yapısında önemli bir yer tutar.
MUTSUZLUK, KEYİFSİZLİK, HAYATTAN ZEVK ALAMAMA VE HALSİZLİK İÇİN PSİKOLOJİK OLARAK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ - 21/09/2024
Mutsuzluk, keyifsizlik, hayattan zevk alamama ve halsizlik, bireylerin duygusal ve fiziksel durumlarını ifade eden terimlerdir. İşte bu kavramların tanımları ve önerilerimiz:
TERAPİ NEDİR? ÖRNEKLERLE AÇIKLAR MISIN? - 17/09/2024
Terapi, bireylerin psikolojik, duygusal veya davranışsal sorunlarını anlamalarına, çözmelerine ve daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olan profesyonel bir süreçtir.
KONTROLÜNÜZ DIŞINDAKİLERE ODAKLANIRSANIZ, KONTROL EDEBİLECEKLERİNİZİ BİLE KAYBEDERSİNİZ… - 15/09/2024
Dikkatinizi, gücünüzü, enerjinizi kontrol edemeyeceğiniz faktörlere yoğunlaştırdığınızda, elinizdeki fırsatları ve kaynakları kaybetme riski ortaya çıkar; İşte bu ifade üzerinden bazı önemli kayıpları örnekleriyle beraber ele alalım:
AİLE EVLİLİKTE ÖFKE, FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK ŞİDDETİ NASIL ENGELLERİZ? - 13/09/2024
Evlilikte öfke, fiziksel ve psikolojik şiddetin engellenmesi, sağlıklı ve mutlu bir aile ortamı için son derece önemlidir. Bu konuda atılabilecek adımları ve uygulanabilecek stratejileri detaylı bir şekilde ele alalım:
MUTLU BİR EVLİLİK İÇİN NELER YAPMAMIZ GEREKİYOR? - 11/09/2024
Evlilik, iki kişinin birlikte büyüdüğü, geliştiği ve hayatı paylaştığı özel bir yolculuktur. İşte mutlu ve sağlıklı bir evlilik için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar:
OKULLAR AÇILIYOR ÖĞRENCİLER, VELİLER, ÖĞRETMENLER, OKUL İDARECİLERİ NELER YAPMALI?, NELER YAPMAMALI? - 09/09/2024
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okul idarecileri için heyecan verici ancak aynı zamanda zorlu bir dönem başlıyor.
 Devamı