sor çöz yöntemi, dr ekrem çulfa, Ekrem, Culfa, Aile, Danışmanı, ilişki, uzmanı, Çift, Evlilik, Terapisti, Uzmani, Danışman, yaşam, koçu, koç, koçluk
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/EkremCulfa
  • https://www.twitter.com/drekremculfa

Ekrem Çulfa Aile Evlilik Çift Danışmanı                  Tel: 0533 373 81 23  E-Posta:ekremculfa@gmail.com

    • Kreş,Anaokulu,Okul,Dernek ve Tüm Kuruluşlara Talebe Göre Konuşmalar Yapıyor Seminerler Veriyoruz
    • Bu alana bir metin ekleyebilir ve özelliklerini ayarlayabilirsiniz.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam64
Toplam Ziyaret1261262
Üyelik Girişi
Köşe Yazıları
Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem Çulfa 05057675885
KARI-KOCA İLİŞKİLERİNİN MÜKEMMEL OLMASI İÇİN GEREKEN AİLEVİ DEĞERLER

Çocuk Ergen Psikologu 05333738123
Gold Suggestions in Child Adolescent Education

Çocuk Ergen Yetişkin Psikoloğu 05333738123
ÇOCUKLAR NEDEN TIRNAKLARINI YERLER? ÇOCUKLARDA TIRNAK YEMENİN NEDENLERİ VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

çocuk gelişim uzmanı Suzan SEVİNDİK
ÇOCUKLAR NEYİ UNUTMAZ

Ebru Uzunboy
NEDEN AİLE DANIŞMANI?

İstanbul Aile Danışmanı Sevinç Bakan Kılıç 05057675885
SINAV KAYGISI Sınav kaygısı; sınav sırasında önceki öğrenmelerin etkili bir şekilde kullanılıp, başa

İstanbul Anadolu Yakası Psikologlar Pedagoglar
SPESİFİK FOBİ

İstanbul Psikolog Pedagog Üsküdar Kadıköy 05057675885
Yargıtay'dan #boşanmış #babaları kızdıracak #çocuk kararı!

NLP Uzmanı; Mentör, Navigatör, Restoratör ŞEMS TERLAN
KARAR ÂNI

Psikolog Esra Çakır 05333738123
Aile İçi Şiddet

Psikolojik Danışman Tuğba Tari 05057675885
ÇEVRİMİÇİ (ONLİNE) PSİKOLOJİK DANIŞMA NE ZAMAN VE HANGİ DURUMLARDA YARARLI ?

Psk. Dan. Furkan Çulfa 0544 724 36 50
Okula Gitmenin Psikolojik Olarak Olumlu Katkıları Nelerdir?

Semra Güngör
TRİKOTİLLOMANİ ( Saç Koparma Hastalığı)

Sosyolog Psikolog Büşra Gümüş 05333738123
İnsan Doğasında Bencil Midir?

Uzman Klinik Psikolog Hatice Büşra Kara 05557493919
“BANYO YAPMAK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ”

Uzman Klinik Psikolog Pedagog Randevu Telefon numarası 05333738123
Narsistik Kişilik Bozukluğuna Yaklaşım

Uzman Klinik Psikolog Sabiha Sabiha Işık 0530 122 11 02
Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Uzman Psikolog Sinem Sayışman 0505 767 5885
MOLA VERMENDE BİR SORUN YOK

Ekrem Çulfa Instagram
Ekrem Çulfa Twitter
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.088734.2253
Euro37.628037.7788
Hava Durumu
Saat
Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem Çulfa 05057675885
ekremculfa@hotmail.com
Öğrenme güçlüğü, okul çağındaki çocukları etkiliyor
07/11/2018

Öğrenme güçlüğü, okul çağındaki çocukları etkiliyor

Aile Danışmanı & Öğrenci Koçu Prof. Dr. Ekrem Çulfa, disleksi olarak bilinen öğrenme güçlüğünün zeka düzeyi normal, fiziksel ve duygusal bozukluğu bulunmayan çocuklar da ortaya çıkabileceğini belirterek aileleri uyardı.

Çulfa, disleksinin okuma, yazma, matematik, geometri gibi akademik becerilerde görülen gelişimsel bir özel öğrenme güçlüğü olduğunu belirterek bu bozukluğun çocuğun zeka düzeyinin normal olmasına, hiçbir fiziksel, duygusal bozukluğun bulunmamasına rağmen ortaya çıkabileceğini belirtti. Ekrem Çulfa, bozukluğun normal ve yeterli bir eğitim alan çocuklarda ve sosyokültürel çevrenin de uygun olduğu çocuklarda bile görülebileceğini kaydetti.

Disleksinin belirtileri:

Aile Danışmanı & Öğrenci Koçu Prof. Dr. Ekrem Çulfa, disleksinin belirtileri ile ilgili de bilgi vererek, "Okumayı öğrenirken zorluk yaşama, okuma hızının beklenilenin altında olması, okurken ve yazarken harfleri atlama, kelimeleri değiştirerek okuma, bozuk yazma ve yazarken zorlanma, yazarken sıra, satır atlama, yazarken ve okurken noktalı noktasız harfleri birbirine karıştırma, b,d,p gibi harfleri birbirine karıştırma gibi durumlar bozukluğun belirtileridir. Ayrıca 3-6-9 gibi rakamları ters yazma, 6-9, 3-8, 7-4 gibi rakamları birbirinden ayırt etmede zorluk yaşama, okuduğunu anlamada ve anlatmada zorluk, ayların sırası, haftanın günleri gibi sıralı ezber gerektiren konuları ezberlemekte çekilen güçlükte Disleksi belirtisi olabilir. Renkleri karıştırma, çarpım tablosunu ezberlemekte ve ritmik sayarken zorlanma, toplama ve çıkarma işaretlerini karıştırma, imla kurallarını uygun yazmakta zorlanma, okula gitmek istememe, sağı solu ayırt etmede zorlanma, ayakkabı bağlama, fermuar çekme gibi motor becerilerde zorlanma, kendini bir konu hakkında ifade etmekte zorlanma da bilinen belirtiler arasındadır" ifadelerini kullandı.

"Disleksi hastalık değildir"

Disleksinin toplum tarafından çok bilinen bir durum olmadığını vurgulayan Çulfa, bozukluğun zihinsel bir engel olmadığına da vurgu yaptı. Disleksinin hastalık olmadığına da vurgu yapan Aile Danışmanı & Öğrenci Koçu Prof. Dr. Ekrem Çulfa, "Disleksi zihinsel bir engel değildir. Disleksi bir hastalık değildir, tıbbi bir tedavisi, ilacı yoktur. Disleksi duyu organları (görme, işitme gibi), duygusal ve davranışsal bozukluklar nedeniyle öğrenememe durumu değildir"şeklinde konuştu.

Disleksinin tedavisi

Aile Danışmanı & Öğrenci Koçu Prof. Dr. Ekrem Çulfa, disleksi'nin tedavi olanakları ile ilgili ise "Öncelikle disleksi bir hastalık değildir ve tıbbi bir tedavisi yoktur. Disleksi özel eğitim yoluyla oldukça sağaltılabilir. Yapılan araştırmalara göre, ilkokul 1-2 ve 3. sınıflarda tanı ve tespiti yapılmış ve özel eğitim müdahalesinde bulunulmuş çocukların % 83' ü eğitim yaşantılarına sorunsuz bir şekilde devam edebilmektedir fakat dislektik birey bu özelliklerini yaşamının sonuna kadar muhafaza eder. Disleksinin sağaltılabilmesi için, erken tespitlerde ilkokul çağı boyunca, gecikmiş tespitlerde okul çağı boyunca özel eğitim desteği alınması gerekmektedir" dedi.

Disleksili çocuklar için yapılabilecekler

Çulfa, disleksi için ailelerin yapılması gerekenleri bilmediğini aktararak, ailelerin bilgi sahibi olmadıkları için bu bozukluğun bulunduğu çocuklara nasıl davranması gerektiklerini bilmediklerini söyledi. Ailelere tavsiyelerde bulunan Uzman Klinik Pedagog Psikolog Gülten Demirdöven ise, "Unutulmamalıdır ki bu durumda mutlaka bir uzman ile çalışılmalıdır. Uzmanın yaptığı yönlendirmeler doğrultusunda hareket edilmelidir. Uzman desteğinin yanında yapılabileceklerden bazıları; çalışma ortamlarını düzenli tutmak, çocuğun bir plan doğrultusunda hareket etmesini sağlamak amacı ile program oluşturmak, hatırlamalarını kolaylaştıracak ipuçları, kafiyeler ve hatırlatma notları hazırlamak, başarı duygusunu tatmasını sağlamak ve donanımını arttırmak için çocuğunuzu özelliklerine uygun sportif ve sanatsal aktivitelere yönlendirmek, verilen talimatları basitleştirerek anlaşılır bir dille söylemek, istenmeyen sosyal hatalardan kaçınabilmek adına çocuğa yapılandırılmış ve destekleyici bir çevre sağlamak, çocuğun yaşına ve gelişim dönemine uygun metinler seçerek birlikte okuma yapmak, çocuğu yakından izleyerek ve davranışları ile ilgili notlar almak, çocuğun çabasını sürekli olarak takdir etmek ve herkesin hata yapabileceğini vurgulamak, çocukla empati kurmak ve nasıl hissettiğini anlamaya çalışmak, öğretmeni ile iletişiminizi güçlü tutmak" diye konuştu.

My Life Tv Türkiye

www.ekremculfa.com



2401 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARI-KOCA İLİŞKİLERİNİN MÜKEMMEL OLMASI İÇİN GEREKEN AİLEVİ DEĞERLER - 30/09/2024
Karı-koca ilişkilerinin mükemmelliği ve sağlam temeller üzerine kurulabilmesi için aile değerleri, ilişkinin sağlıklı, saygılı ve sevgi dolu bir şekilde ilerlemesine yardımcı olan temel prensiplerdir.
ARASTİRMALARA GORE İNTERNET FENOMENLERİ DAHA COK NEDEN İNTİHAR EDİYOR? - 27/09/2024
İnternet fenomenlerinin intihar oranlarının yüksek olmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. İşte bu nedenlerden bazıları:
ANNELERDE FEDAKARLIK PSİKOLOJİSİ - 24/09/2024
Annelerde fedakarlık psikolojisi, genellikle annelerin çocuklarına ve ailelerine karşı duyduğu derin bağlılık ve özveri ile ilişkilidir. Bu psikoloji, birçok kültürde ve aile yapısında önemli bir yer tutar.
MUTSUZLUK, KEYİFSİZLİK, HAYATTAN ZEVK ALAMAMA VE HALSİZLİK İÇİN PSİKOLOJİK OLARAK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ - 21/09/2024
Mutsuzluk, keyifsizlik, hayattan zevk alamama ve halsizlik, bireylerin duygusal ve fiziksel durumlarını ifade eden terimlerdir. İşte bu kavramların tanımları ve önerilerimiz:
TERAPİ NEDİR? ÖRNEKLERLE AÇIKLAR MISIN? - 17/09/2024
Terapi, bireylerin psikolojik, duygusal veya davranışsal sorunlarını anlamalarına, çözmelerine ve daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olan profesyonel bir süreçtir.
KONTROLÜNÜZ DIŞINDAKİLERE ODAKLANIRSANIZ, KONTROL EDEBİLECEKLERİNİZİ BİLE KAYBEDERSİNİZ… - 15/09/2024
Dikkatinizi, gücünüzü, enerjinizi kontrol edemeyeceğiniz faktörlere yoğunlaştırdığınızda, elinizdeki fırsatları ve kaynakları kaybetme riski ortaya çıkar; İşte bu ifade üzerinden bazı önemli kayıpları örnekleriyle beraber ele alalım:
AİLE EVLİLİKTE ÖFKE, FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK ŞİDDETİ NASIL ENGELLERİZ? - 13/09/2024
Evlilikte öfke, fiziksel ve psikolojik şiddetin engellenmesi, sağlıklı ve mutlu bir aile ortamı için son derece önemlidir. Bu konuda atılabilecek adımları ve uygulanabilecek stratejileri detaylı bir şekilde ele alalım:
MUTLU BİR EVLİLİK İÇİN NELER YAPMAMIZ GEREKİYOR? - 11/09/2024
Evlilik, iki kişinin birlikte büyüdüğü, geliştiği ve hayatı paylaştığı özel bir yolculuktur. İşte mutlu ve sağlıklı bir evlilik için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar:
OKULLAR AÇILIYOR ÖĞRENCİLER, VELİLER, ÖĞRETMENLER, OKUL İDARECİLERİ NELER YAPMALI?, NELER YAPMAMALI? - 09/09/2024
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okul idarecileri için heyecan verici ancak aynı zamanda zorlu bir dönem başlıyor.
 Devamı